tijdloos toverachtig traag

treinreizen troef

“Al sinds mijn kindertijd, toen ik op gehoorafstand van de Boston & Maine woonde, heb ik zelden een trein voorbij horen gaan, zonder te wensen er in te zitten. De fluit zingt betoverend: spoorwegen zijn onweerstaanbare bazaars, die zich ongeacht het landschap waterpas voortslingeren. Je stemming stijgt door de snelheid en je glas valt nooit om. Als een trein groot en gerieflijk is, hoef je zelfs geen bestemming te hebben ; een hoekplaatsje is genoeg om één van die reizigers te zijn die tussen de rails in beweging blijven en nooit aankomen en evenmin het gevoel hebben dat dit moet. Eerste klas reizen is beter dan aankomen, of zoals de Engelse schrijver Michael Frayn McLuhan eens parafraseerde: “De reis is de bestemming”.”

treinreizen-1

Zo begint Paul Theroux zijn boek De grote spoorwegcarrousel, een adembenemend relaas van een vier maanden durende treinreis door Azië. Deze Amerikaanse auteur reisde zo wat de hele aardbol rond met verschillende transportmiddelen en verhaalde zijn reiservaringen en observaties onderweg in een aantal hilarische reisboeken. Zijn voorliefde gaat echter uit naar het reizen per trein.

Reizen per trein heeft iets romantisch. Je wordt doorheen landschappen gevoerd, ontoegankelijk met de wagen en je kan relaxed genieten omdat je zelf niet hoeft te rijden. Je kan je in stijl laten verwennen in de sfeer van weleer en mensen ontmoeten die je anders nooit had leren kennen…

Luxe betekent voor velen onder ons vandaag: de tijd kunnen nemen. Tijd voor unieke belevingen en onvergetelijke ervaringen, blijvende herinneringen…  Waar Theroux vaak lokale boemeltreinen neemt, kiezen wij liever voor de luxe variant. Deze exclusieve treinreizen staan voor traag reizen in alle comfort.

de Golden Eagle

Deze rondreis door Iran brengt je van Teheran via Mashad, Yazd en Isphahan naar Persepolis en Shiraz. Van daaruit gaat het via Kashan en het Alborz gebergte terug naar Teheran. Een unieke 14-daagse reis met een unieke trein: The Golden Eagle. Ongelooflijke cultuurschatten, afwisselende en imposante landschappen en een gastvrije, cultureel hoogstaande bevolking.  Iran is één van de veiligste bestemmingen die je momenteel kan bezoeken. Iran zal je aangenaam verrassen. De trein rijdt dit traject slechts 3 keer in 2017: afreizen 6 april, 2 november en 13 november.

Vanaf 15.990 €/p.p. in dubbel Silver Class coupé/kamer, inclusief vluchten, 10 nachten aan boord van de trein en 3 nachten in 5* hotel, vol pension, dranken, excursies met Engelstalige gidsen en fooien.

de Venice Simplon Orient Express

Aan boord van de legendarische Orient Express kan je de moderne maatschappij even laten voor wat ze is en terugkeren in de tijd van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Geïnstalleerd in jouw luxueus gedecoreerde rijtuig reis je van Parijs naar Venetië.

Vanaf 2.798 €/p.p. in dubbel coupé/kamer, inclusief:  2dagen/1 nacht trein en maaltijden aan boord, 3 nachten in Hotel Metropol 5* in kamer met ontbijt, transferten en retourvlucht naar Brussel.

de Royal Scotsman

In de meest exclusieve luxetrein ter wereld maak je in 7 dagen een memorabele reis doorheen de prachtige natuur van de Schotse hooglanden, terwijl je geniet van een goed glas single malt. Deze historische rijtuigen bieden plaats aan een select gezelschap van maximaal 36 passagiers. De trein rijdt enkel overdag en stopt in pittoreske stationnetjes voor de nacht.

Vanaf 5.998 €/p.p. in dubbel coupé/kamer, inclusief vluchten, 2 nachten in het Balmoral Hotel 5* in Edinburgh in kamer met ontbijt, 4 nachten aan boord in vol pension, alle dranken aan boord, transferten en bezoeken.

Al Andalus

De culturele rijkdommen van Zuid-Spanje per luxe trein bezoeken, dat zijn twee bijzondere belevingen in één. Excursies naar het historische Sevilla, de oude stad Córdoba, het wereldberoemde Alhambra in Granada en de arena voor stierengevechten in Ronda worden afgewisseld met een kijkje bij de Koninklijke Spaanse Rijschool in Jerez, een boottochje op de Guadalquivir, een sherry degustatie en bezoek aan een olijfmuseum.

Vanaf 3.298 €/p.p. in dubbel kamer/coupé, inclusief vluchten, 1 nacht in Sevilla in kamer met ontbijt, 5 nachten aan boord in vol pension met dranken aan boord, transferten en bezoeken.

treinreizen-4treinreizen-3treinreizen-5

de Danube Express

Boedapest - Wenen - Bratislava - Krakau - Praag: de reisroute tijdens je 7-daagse luxe trip doorheen centraal Europa. Een enige manier om kennis te maken met deze vijf verschillende steden.

Vanaf 3.960 €/p.p. in dubbel kamer/coupé, inclusief vluchten, 2 nachten in Boutique Hotel 4* in Boedapest, 1 nacht in Boutique Hotel 4* in Praag, telkens in kamer met ontbijt, 3 nachten aan boord in vol pension, alle dranken aan boord, transferten en bezoeken.

de Rovos Rail Pride of Africa

Een rijdend 5* hotel, ingericht in de romantische sfeer van de Victoriaanse periode, van Kaapstad naar Victoria Falls doorheen de schitterende landschappen van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe: dat is de Rovos Rail Experience. Een nostalgisch, elegant, gastronomisch en uniek Afrikaans treinavontuur.

Vanaf 5.498 €/per persoon in dubbel coupé/kamer, inclusief vluchten, 2 nachten in de St.James Manor in Kaapstad - 2 nachten in het Victoria Falls Hotel en 1 nacht in het Royal Elephant Hotel in Pretoria, telkens in kamer met ontbijt, 4 nachten aan boord in vol pension, alle dranken aan boord, transferten en bezoeken.

de Trans Siberië & Trans Mongolië Express

Eén van de meest memorabele treinen die er rondrijden is de legendarische luxueuze Golden Eagle die je van Moskou naar Vladivostok voert. Een rit langs Jekaterineburg, Irkoetsk, het Baikalmeer en Ulan Baatar.

Vanaf 11.795 €/p.p. voor een totaalpakket van 15 dagen/14 nachten.

Tsarengoud brengt je dan weer van Moskou via dezelfde route en verder door de Gobi Woestijn tot in Peking. Een comfortabele manier om dit avontuurlijke traject af te leggen.

Vanaf 4.498 €/p.p. voor een totaalpakket van 17 dagen/15 nachten.

de Maharaja Express

Na een nacht in het Taj Mahal Palace Hotel 5* in Mumbai, word je verwelkomd op de trein der treinen voor een reis van Mumbai naar Delhi. Een exploratie als een Maharaja langs de Heritage of India. Je reist ’s nachts en overdag is er gelegenheid om alle hoogtepunten en schatten van India onderweg te bezoeken.

Vanaf 8.120 €/per persoon in dubbel kamer/coupé, inclusief vluchten, pre- en postnight in 5* kamer met ontbijt, 7 nachten aan boord in vol pension, alle dranken aan boord, transferten en bezoeken.

Contacteer ons tijdig voor je treinreis op maat en geniet van vroegboekvoordeel.

treinreizen-2


This site uses a Hackadelic PlugIn, Hackadelic Sliding Notes 1.6.2.