fotografiereizen

Reizen is mijn lieve lust en lange leven. Dus maakte ik 30 jaar geleden van mijn passie mijn beroep. Enkele jaren terug raakte ik ook gefascineerd door fotografie. Het resultaat: fotografiereizen op maat.

Om onze fotografiereizen zo budgetvriendelijk mogelijk te houden, worden deze standaard niet begeleid vanuit Brussel tot Brussel. Er reist geen beroepsfotograaf mee en op de bestemming worden geen fotografie workshops gegeven. We kiezen voor een ander concept, voor reeds meer ervaren fotografen.

persoonlijke begeleiding

Onze fotografiereizen worden wel persoonlijk begeleid door een plaatselijke privé gids. Deze local kent als geen ander zijn of haar land en brengt je ook naar fotogenieke plekken buiten de toeristische hoogtepunten van elke bestemming.  Elke fotografiereis kan worden georganiseerd op individuele basis of voor bestaande clubs, groepen en gezelschappen.

traag reizen

Onze fotografiereizen staan voor slow travel. Geen overladen programma’s, wij gaan graag traag. Er wordt ook voldoende vrije tijd voorzien om individueel op ontdekking te gaan.

authentiek en duurzaam

Onze fotografiereizen staan voor authentic travel. Waar mogelijk logeren we in kleinschalige, charme hotelletjes, familiaal gerunde guesthouses, eco lodges, tented camps,… Soms eenvoudig, soms iets luxueuzer maar altijd comfortabel op basis van 2-persoonskamers met privé badkamer. Contact met de lokale bevolking zorgt voor een authentieker reisbeleving en bovendien ondersteunen we zo ook de lokale economie.

maatwerk

Onze fotografiereizen zijn maatwerk. Elk programma wordt met veel zorg samengesteld. Volgens wensen en budget kan elke fotografiereis compleet à la carte worden aangepast. Hieronder een voorbeeld fotografiereis India - Ladakh. Voor meer inspiratie en andere reisprogramma’s, zie onze bijzondere bestemmingen.

fotografiereis Little Tibet Ladakh

ladakhWelke fotograaf droomt er niet van om ooit naar de Himalaya te reizen? Onze Himalaya specialist koos voor één van de meest fotogenieke regio’s van de Indische Himalaya: Ladakh.

Land van hoge bergpassen. Land van eindeloos rollende bergen met groene valleien en witbesneeuwde toppen. Land van diepblauwe hoogtemeren en boeddhistische monniken in geel, oranje en helderrode gewaden. Reizen door Ladakh is een sprong terug in de tijd. Naar een land waar eeuwenoude tradities nog dagelijks worden beleefd en waar hardwerkende boeren een bestaan proberen op te bouwen in harmonie met (of ondanks) het weerbarstige klimaat.

Tijdens deze Ladakh fotografiereis beperken we ons niet tot de Indus vallei, zoals de klassieke reisprogramma’s. We reizen verder. Traag. Over een hoge bergpas naar het groene Nubra. Naar de grens met Tibet, waar bergtoppen zich spiegelen in enkele van de mooiste blauwe meren van de Himalaya. Naar het kleurrijke Leh Festival. Op visite bij een Ladakhi familie en op bezoek bij een Amchi, een traditionele Tibetaanse dokter. In de nevelen van de vroege ochtend wonen we in een boeddhistisch klooster ook een puja-ceremonie bij. Beklijvende beelden te over.

ladakh-1ladakh-2ladakh-3


Beste reistijd: juni t.e.m. september

Reisformaliteiten: internationale reispas nog min. 6 maanden geldig na retour en visum voor India, kostprijs ca. 65 euro indien rechtstreeks via de ambassade geregeld.

Inentingen: geen enkele inenting verplicht. Raadpleeg voor up-to-date info het Tropisch Instituut

Gemiddelde temperatuur in september: overdag tot 25°C. Na zonsondergang koelt het echter af en gezien de hoogte kan het ook vriezen.

Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het 3,5 uur later in Ladakh

Richtprijs per persoon: 2.345 euro/per persoon op basis van min. 6 deelnemers in 2-persoonskamers

Inbegrepen: lijnvluchten Brussel - Delhi - Brussel en Delhi - Leh- Delhi * luchthaventaksen * alle transport ter plaatse met wagens met chauffeur * 12 overnachtingen in eenvoudige familiepensions en guesthouses en 4 overnachtingen in een tentenkamp op basis van 2-persoonskamer /tent met privé douche & toilet * ontbijten en avondmalen in Leh * volpension elders in Ladakh * dagkamers in Delhi op dag 18 (zonder maaltijden) * alle excursies en toegangsgelden in Ladakh/Delhi * diensten van lokale gidsen in Ladakh/ Delhi * assistentie op de luchthavens in India * Garantiefonds Reizen * B.T.W.

Niet inbegrepen: visum India * enkele maaltijden in Leh en Delhi (budget: ca.50 euro) * fooien lokale gidsen en chauffeurs (ca. 50 euro) * facultatieve uitgebreide annulatie- en reisbijstandsverzekering.

Programma:

Dag 1: Brussel - Delhi

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Delhi met Jet Airways om 10.10 - 21.45 uur. Verwelkoming en transfer naar hotel voor een paar uurtjes rust.

Dag 2: Delhi - Leh

Transfer naar de binnenlandse luchthaven voor een vroege ochtendvlucht naar Leh om 05.40 uur met aankomst om 07.40 uur. Bij aankomst wacht onze lokale Ladakhi gids ons op en brengt ons naar het hotel waar we de nodige uren rust nemen om te wennen aan de hoogte (3500 meter). In de late namiddag samenkomst met alle deelnemers en briefing over het reisprogramma.

Dag 3: Leh Festival

Elk jaar in september vindt in Leh 10 dagen lang een cultureel festival plaats. Op verschillende plaatsen in de stad en omliggende dorpen zijn er optochten en worden er dansen opgevoerd door monniken en door lokale dansgroepen. De deelnemers zijn prachtig uitgedost in traditionele kledij. Een mooi beeld van de Ladakhi cultuur en een feest voor fotografen.

Dag 4: Hemis - Thiksey - Shey

Heel vroeg in de ochtend vertrekken we naar de imposante gompa van Thiksey waar we een puja, een boeddhistische ceremonie bijwonen. We volgen de monniken in hun ochtendritueel, genieten van de bezwerende mantra’s, ondergedompeld in de sfeer van het ontwakende klooster. Na een ontbijt rijden we verder naar het bekende klooster van Hemis en het oude paleis van Shey. We keren terug via de Tibetaanse enclave van Choglamsar, ooit een vluchtelingenkamp, maar nu een uit de kluiten gewassen dorp waar je je eerder in Tibet waant.

Dag 5: de Vallei van Sham

Een rit langs de wild schuimende Indus brengt ons in Nimmu aan de samenvloeiing van de 2 grote stromen van Ladakh: de Indus en de Zanskar. Het water toont er bijzondere kleurenschakeringen. De rit gaat verder langs een jeeptrack naar de vallei van Sham, een van de mooiste en meest toegankelijke valleien van Ladakh. In een decor van dorre pieken liggen groene oases. Witte boeddhistische chorten liggen als stapstenen in het landschap verspreid. De kleurrijke bevolking probeert hier een karig bestaan op te bouwen door landbouw en veeteelt, in nauwe harmonie met de harde natuur.

Dag 6: Sham-vallei en Lamayuru

Tijdens een ochtendwandeling rond Temisgam is er uitgebreid  gelegenheid om te fotograferen. In de namiddag transfer naar Lamayuru, het belangrijkste klooster van de Roodkappen. Tegen zonsondergang stappen we naar het uitkijkpunt boven het klooster voor prachtige zichten op de gompa en op de Maanvallei.

Dag 7:: Lamayuru en de Maanvallei

Tijd om te fotograferen in en rond de gompa van Lamayuru. We doen dit in alle vroegte, voor de dagtoeristen uit Leh arriveren. Elke ochtend gaat er in de gompa ook een kleurrijke ritueel door in de tempel waar vroege vogels opnieuw kunnen genieten van de gezangen en de beelden van de in rode gewaden uitgedoste monniken. In de namiddag maken we een wandeling in de omgeving van Lamayuru langs de rivier.

Dag 8: Uletokpo en Ridzong

Vlakbij Uletokpo bezoeken we de gompa van Ridzong, gelegen in een smalle vallei. Een slingerende bergweg brengt ons aan de voet van het klooster. We klimmen helemaal naar de top voor zichten op het Zanskar-massief. Bij terugkeer bezoek aan de ‘nunnery’ van Chulican. Namiddag vrij in het eenvoudige bungalowresort aan de oever van de Indus, waar we verblijven en genieten van een mooie zonsondergang vanop het terras.

Dag 9: Alchi en Leh

Vanuit Uletokpo is het ongeveer een uurtje rijden naar Alchi, een stukje Unesco Werelderfgoed in de Himalaya. In de tempels tref je unieke muurschilderingen aan, die jammer genoeg niet mogen gefotografeerd worden. Het mooie Kashmiri houtsnijwerk aan de buitenzijde van de tempels zal echter genoeg mooie beelden opleveren.

Dag 10 tot 13: Tsokar en Tso Moriri

Op het plateau van Chantang, gelegen op 4000 meter en vrijwel op de grens met Tibet, liggen deze twee grote meren. Het zijn broedplaatsen voor talrijke trekvogels, maar veel fotografen komen vooral voor de prachtige beelden van de bergen die zich weerspiegelen in het blauwe water. De lange rit naar de meren loont op zich ook de moeite. Je rijdt over immense hoogvlaktes, steekt enkele bergpassen over en wordt onderweg geconfronteerd met het spel van licht en wolken. Een ontmoeting met Kyang, de wilde paarden van de Himalaya, geeft de rit ongetwijfeld een heel apart karakter. Rond het meer van Tso Moriri tref je ook Champa nomaden die met hun kuddes over de plateau’s rondtrekken. Zij leven nog op traditionele wijze in yakharen tenten.

Rond de meren verblijven we 4 nachten in een vast tentenkamp (2 nachten in Tso Moriri, 2 nachten in Tso Kar). Alweer een bijzondere beleving en gelegenheid om fantastische foto’s te maken.

Dag 14: terugkeer naar Leh

We keren terug naar Leh over de Taglang La, een imposante bergpas van 5600 meter hoog.

Dag 15 tot 17: de vallei van Nubra

Nu de hoogte ons nog weinig parten speelt, is het moment aangebroken voor het letterlijke hoogtepunt van de reis: de Khardung La, de hoogst berijdbare bergpas ter wereld. 40 km brengen ons naar de top van deze prachtige pas: honderden gebedsvlaggen wapperen er in de (stevige) wind. Vanop de pas heb je zichten op het Zanskar-massief en op de Karakorum (bij goed weer zelfs de K2). Na de obligate foto op de top, dalen we af in de groene en vruchtbare vallei van Nubra. Deze vallei wordt gevormd door 2 grote stromen, de Nubra en de Shyok. De overvloedige aanwezigheid van water maakt dat hier volop aan landbouw wordt gedaan. Het landschap bestaat uit breed meanderende rivieren met daartussen kleine groene oases van velden en boomgaarden. Je treft er echter ook een heuse zandwoestijn aan met rollende zandduinen en Bactrische kamelen, die zouden stammen uit de tijd van Alexander de Grote. Op dag 17 rijden we terug naar Leh.

Dag 18: Leh - Delhi

We nemen een ochtendvlucht naar Delhi en in Delhi wacht ons een transfer naar ons daghotel. Wie wil, kan mee voor een bezoek aan het bonte Old Delhi. Wie liever nageniet van alle indrukken van de voorbije reis, kan zich installeren aan het zwembad van het hotel. Na een afscheidsmaaltijd, laat in de avond transfer naar de luchthaven van Delhi.

Dag 19: nachtvlucht Delhi - Brussel 02.40 - 07.55 uur
This site uses a Hackadelic PlugIn, Hackadelic Sliding Notes 1.6.2.